Kamsahamida... =)

Saturday, March 14, 2009

Pindah Lagi.....

Tadi pas kelas trus kuar jumpe membe2 lame SMKAP dulu...rinduuuuuu sangat.. (berite pasal gathering ni akan diceritakan kemudian)

Tengah2 lepak n borak2..tetibe masuk sms.. Mak mesej..

"Mak ada nak bagitahu sumthing nie..hehe"

Sebe je ayat mak aku..ade owang masok meminang kew??? Wakakaka...

"Ape? Nak dpat anak sedare ke?"

"Tak la...Ayah dapat tuka FELDA Selendang 4, Rompin. 6 jam dari KL, 3 jam dr Tembangau"

DUP!!!

Jantung aku cam berenti berdetak jap. Aku ingat last place aku duduk before ayah aku pencen Tembangau la. Dah la senang nak balik. Tup2 kena pindah Selendang... Dah la jauh nak mampos.. Pedalaman lak tuh.. Rela kena pindah Sabah balik..ehehehe...

"Tak leh tolak ke?"

"Tak leh. Tak de alasan. Kalau tolak kena pindah Aring (Kelantan), lagi jauh"

Hurm.. Ape2 pun bak kata mak, dalam Semenanjung lagi... Ayah lapor diri 1 April ni.. Maknenyer may be aku tak sempat balik Tembangau dah... Coz pasni x de cuti dah.. Kalau ade pun mase tu dh pas bulan 4, dh pindah... Hurm..br je 2 tahun lebey dok sana... Kena pindah lagi... Macam tu la idop aku..Setiap kali ayah naik pangkat je, mesti pindah..Huhu

Memule duduk Grik, pastu Muadzam Shah, pastu Tawau, pastu Lahad Datu, pastu Kuantan, pastu Lahad datu balik, pastu Tembangau (Pahang), and latest Selendang 4, rompin...huhu...

Ape pun pindah randah ni la yang mematangkan aku dan menemukan aku dengan macam2 orang, sahabat, musuh, teman dan macam2 lagi... Sesuatu yang berlaku pasti ade hikmahnye.. Selendang 4, here I come... huhu..

10 Kata Mereka:

srsfeqah said...

jauh berjalan luas pengalaman..
sama la; banyak berpindah pn banyak pengalaman..
ada org ni maleh boto nk pindah2 ha..

F. Hanim M. said...

adoii pa'e....
mcm2 x boleh buat dah..contohnye:

1. abang ko x boleh le beraya 10 minit kt umah ko, pastu g umah pak mentua menaiki basikal tua...

2. adik ko xleh main bola dgn jan lg..haha..

3. x boleh la aku raya umah ko, komey, teha, jan sekali jalan..

4. x best la gitu...

ape2 pun...all the best di tmpat baru...

p/s: ko nak balik g singgah muadzam minum abc dulu...hikhik

Faizah said...

srsfeqah: Yo la...masalahnye, tak dan nak beramah mesre dh kena pindah..huhu

Sapo y maleh boto nak pindah2 tu?

F. Hanim M. : Yup... elok2 je pas abang aku kawen.. Pasni kena osom le dowang nak balik raye mn dulu..haha..

Adek aku kena cari membe baru le..haha

Ye.. x sempat pun kite meraikan aidilfitri,aidiladha mahupun raya cinabersame2..huhu

Memang x besh pown...huhu

Faizah said...

F Hanim M: 1 lagi..tak dapek aku pulang ke Tembangau bersame2 Cik Kom...huhu

F. Hanim M. said...

nasib baek abang ko sempat m'pergunakan kesempatan yg ada mase duk dkt dgn umah pak mertua utk melangsungkan p'kahwinan beliau..
see..save dh duit kenduri..hahaha

Faizah said...

F. Hanim M : Betol 3x.. ;)

mizzsyaidris said...

aku penah duk aring..gilo jauh gileee laa..nasib baek for 5 bulan je..fuh..lepas 2 bapak aku dipindahkn ke pej wilayah temerloh..syukurr..hee

Faizah said...

mizzsyaidris : Capek ooo pindah2... tp kalo tak pindah2 kite x jumpe dulu kan..hehe

pa'e said...

life goes on...ha ha ha...
bab anak sedare tue...ermmm...he he he....

xpe la...rompin memiliki kawasan ijau yang bagus utk aktiviti DSLR!!!

leh g manceng udang...

la la la...

Faizah said...

Pa'e: Ces..banyak la DSLR..nak bli Olympus Water Proof je...ehehehe

.::Solat::.