Kamsahamida... =)

Sunday, November 30, 2008

Berperang dengan emosi

0 Kata Mereka
Esok...genap 6 bulan bergraduasi...
Selepas kerja 3 bulan hari tu, kembali berada di rumah...dengan seribu satu kekusutan..Arghh!!!!
Sape kate dok umah besh..busan siot!!!
Banyak benda y terlintas kat kepala...macam-macam..Pada saat-saat macam ni, rasa nak hilang ingatan kejap...
Nak lupa segala yang telah berlaku dalam sebuah perjalanan yang bernama kehidupan..
Apa yang pasti sekarang aku sedang berperang...berperang dengan emosi...damn!!!

~Ya Allah, tuntunlah hatiku~

Friday, November 28, 2008

Bukan kerana nama..

0 Kata Mereka
Jangan kau pandang bibir yang manis
Kerana ia bisa menghancurkan
Jangan kau pandang wajah yang indah
Kerana dia bisa meracunmu

Dengarlah hai teman
Dengarkan bersama
AKU MENULIS BUKAN KERNA NAMA

Kerna sifat kasih
Pada sesama insan
Dan menyatakan kasih sayangmu
Kita sama semuanya sama
Apa yang ada hanyalah kehidupan

Jangan kau dengar puisi dusta
Kerana dia bisa merosakkan jiwamu
Dengarkanlah puisi di pusaka
Yang telah turun temurun hari ini

Jangan kau alas hatimu itu
Dengan secebis warna kehitaman
Dialah seperti anai-anai
Lambat laun hancurlah dirimu

Am I...

0 Kata Mereka
Am I alone??

Am I alone??

Am I alone??

~lol~

Anybody...

0 Kata Mereka
Semalam sowang member call..cane nak comment kat blog ko neh??

Nak komen senang je...Kalo x de blogger account, gne je anonymous..memule klik kat 'tentang kata mereka' tu..okeh...selamat mengomen..komen anda amat dihargai..terima kasih..

Hampehnyer dak kecik...

0 Kata Mereka
Korang tengok video kat bawah ni..pastu korang wat la apa korang suke...hehe


video

~Lepas aku tengok aku gelak guling2...baru nak rasa glamer...hak3..kalo aku jumpe dak yang wat perkara yang sama kat aku, aku cubit2 pipi die sampai lebam...haha~

It's A Single Father's Story

0 Kata Mereka



NFL star Joe Kingman (Dwayne "the Rock" Johnson) is in his prime: He's rich, famous and one of the world's most eligible bachelors. There's nothing that can throw him off his game. Nothing, that is, except for the emergence of the 7-year-old daughter (Madison Pettis) he never knew he had. Now, with his team gunning for a title, Joe must find a way to balance crushing gridiron action with bedtime stories and ballet classes.





Serba sedikit tentang movie nie..dah release lama giler dah...28th Sept. 2007..Hari tu tayang balik kat SMV Astro..Layan lagi..Suke citer neh...aku memang suke tengok citer-citer cam neh..Sape kata ayah tak sayang anak..aceli tak minat ngat The Rock neh, but he was good in this movie...Tetibe jadi suka lak..Part paling besh aku ske bile die argue ngan anak die and part dia menari balle..huahahaha..
~If u like dia movie, u'll like Like Mike~

Aku kembali menulis

0 Kata Mereka
Aku kembali menulis
Bukan di sini
Tapi menulis sebuah cerita...tentang pengalaman, tentang imaginasi, mungkin tentang aku...
Apa yang pasti tentang harapan...

~karya adalah isi hati penulis...tidak kira puisi, lagu, cerpen, novel, skrip atau apa sahaja~

Leave Me Alone

0 Kata Mereka
Leave me alone...

Angry?

Nope...

Juz need tyme on my own


~masuk bilik , kunci pintu, amik kawan baik (laptop), mula menulis~

Tuesday, November 25, 2008

Kematian...

0 Kata Mereka
Setiap yang hidup pasti akan mati..biar ditatang bagai minyak yang penuh..Biar hati menjerit menghalang pemergian, namun kuasa Ilahi tiada siapa dapat menghalang..Biar 1000 tahun merancang namun Penguasa Alam ada rencananya tersendiri...Redhalah dengan pemergian dan kematian..Kerana yang berlaku pasti ada hikmahnya...

Ehem..mungkin aku terlalu emosi..kematian ini bukan kematian insan..hanya kematian makhluk kecil dalam spesis Sphaerichthys..eheh..spesis yang menjadi tajuk thesisku sehingga beberapa bulan yang lepas...kini...hanya tinggal 1...satu

Thursday, November 20, 2008

Poppo (Kiss)

0 Kata Mereka
Comel + Comel + Comel = Kiutta(cute/comey korean version)..huhu...tomeinyer......

video

Langkah Yang Tidak Bersalah....

0 Kata Mereka



INNOCENT STEPS…

Hurm...sebuah filem korea yang aku tengok masa kat ‘U’ dulu..aku tak pasti film ni kuar tahun bile..but it was a very nice story..a film that can make me smile n cry (may be)…hehe…A film that make me feel wanna dance..Lagi2 bila sampai part samba tuh..Adoyai…

A story about a young lady (19 years old) with a man…Jang Chae Ryn n Na Young Sae…Hurm…Kat ne nak stat eh…


Jang Chae Ryn

Seorang gadis remaja yang pergi ke Korea atas nama kakaknya kerana terlalu berminat untuk belajar menari dan menyertai pertandingan…Identitinya terdedah namun Young Sae tetap mengajarnya…Walaupun susah pd mulanya namun Chae Ryn berpegang pada kata-kata Young Sae selaku guru tari, “I don’t care if it’s a lie, when you’re dancing, love me”…. Konflik berlaku apabila Chae Ryn dirampas pesaing terhebat Young Sae yang tidak mahu Young Sae kembali dalam dance comp…Hurm..


Na Young Sae

Seorang lelaki yang memang macho giler ar..walaupun penari..Tp macho ar…Dikhianati dalam 1 dance comp oleh pesaing yang memang jahat giler..ade ke patot pijak kaki die sampai patah??? Geram aku… But then die bangkit bila bertemu dengan Chae Ryn.. But at last die tak dapat gak masuk d next dance comp… Partner kena rampas..Pastu kena belasah sampai patah kaki lak..Adoih…


Lagi yang wat aku suke filem nie tentang larva kelip2 yang dibela Chae Ryn … Believe in fate and true love buat Chae Ryn umpamakan dirinya macam kelip2 yang setia dengan cahayanya n wait for their true love…


Young Sae : But if no one comes???


Chae Ryn : The green light starts to fade and when the light completely goes off, they die.


Young Sae : Why don’t they just go look for them???


Chae Ryn : Then they wouldn’t be fireflies. A firefly believes in fate and wait.


Hurm..x yah cite banyak ar.. cari ar cite neh.. besh woo…ok… Adios… Satu lagi cite Vengeance.. Dalam Crunchyroll.com ada.. Cite seram… Tp ada gak pasal firefly nie…


“IF I FIND MY TRUE LOVE, I WILL WAIT LIKE THE FIREFLY” – Jang Chae Ryn -


ps: Thanx Lora 4 da best muvie...dh setahun ko bg ak still tgok smpai skang coz besh..hehe


Kah Kah Kah....

0 Kata Mereka
Tension??? Stress??? Sian.....meh layan vclip neh...pasti kamu akan tersenyum...walau sedikit...

video

Aku Memilih Untuk....

2 Kata Mereka



Sepanjang hidup aku yang baru menginjak ke usia 22 tahun 8 bulan dan 20 hari ni…sudah banyak peristiwa yang aku lalui…


KELUARGA

Semua ini pasti…setiap insan yang lahir ke dunia pasti memiliki keluarga..hanya jumlah dan angka sahaja yang membezakan…jika bernasib baik, seseorang itu lahir disambut dengan linangan air mata gembira si ibu dan laungan azan/iqamah dari si ayah…atau mungkin sekadar lahirnya hanya disambut oleh seorang ibu kerana ayah telah ‘pergi’ terlebih dahulu…tapi itu semua untung nasib dan takdir masing-masing…Alhamdulillah…Lahirku disambut dengan iqamah dari ayahandaku…dengan tangis syukur dari ibuku..dan kedua nendaku…


SAHABAT

Mula mengenali insan bergelar sahabat,teman,kawan,rakan atau apa-apa sahaja yang berkaitan ketika kaki mula melangkah setapak demi setapak…namun yang mampu ku ingat ketika usia bermula 4 tahun…rakan yang silih berganti kerana keluargaku yang sering bermusafir…Perak – Pahang – Sabah – Pahang – Sabah – Pahang….Negeri yang sama namun tempat yang berbeda dan Sepanjang perjalanan itu aku temui ramai rakan… SK Umas2 Tawau – SK Sahabat 16, Lahad Datu – SK LKTP Lepar Hilir 1 – SMKA Pahang Muadzam Shah – PKN Kg Baharu Ayer Tawar – Matrikulasi Labuan –Universiti Malaysia Terengganu…..Terima kasih rakan yang mengajarku erti setia, khianat, benci, dendam dan memaafi…


CINTA

Kalau dikira pada usia..Aku mengenali C.I.N.T.A ini terlalu awal….ketika aku berada di darjah 4 (10 tahun)…Cinta monyet mungkin…Tapi bagiku tidak..Cinta ini mengekoriku sehingga beberapa bulan yang lalu..sehingga aku nekad untuk meninggalkan cinta itu kerana …… hurm..mungkin hanya aku yang mengerti…dikhianati…mungkin… Dan kini aku tidak lagi disapa oleh C.I.N.T.A…Mungkin kerana aku yang melarikan diri apabila ternampak walau hanya kelibatnya…Dan aku lebih selesa begini…



Apapun yang terjadi dalam hidupku…Semuanya membangkitkan seribu satu persoalan…dan dalam banyak-banyak jawapan..aku memilih untuk…..DIAM!!!

Kerana kadangkala DIAM mampu menjawab seribu satu persoalan walau tanpa sepatah kata…Oleh itu..jangan marah jika kamu bertanya dan aku tetap DIAM…



Wednesday, November 19, 2008

Bye Bye Bye...

0 Kata Mereka
Hallo....hurm..."Kerbau dipegang pada talinya, manusia dipegang pada janjinya"..so, i'm back nak tunaikan janji...vclip Dong Wook..Monday Kiz - Bye Bye Bye...Cakap banyak x gune..Layanzzzzzzzz.....


video

video

video

You're my honey...

2 Kata Mereka
Hurm...dah lama nak tulis pasal nie..Pasal kekasih??? Bukan la...hik3..
Hari tuh masa aku masih bergelar seorang 'ustazah'... Mengajar kanak-kanak prasekolah yang berusia 4-6 tahun..hurm..agak sukar kerana mengajar Iqra' bukan seperti mengajar ABC...
Hurm apa pun kesabaran yang utuh memang dituntut apabila bergelar seorang guru, pensyarah atau lebih general pendidik...

Satu hari aku melangkah ke kelas prasekolah yang sangat ceria, guru prasekolah (Kak Yanti) menanyakan aku lirik sebuah lagu...hurm...comelnyer lagu tu..kebetulan aku br sahaja beberapa harimendengarnya...kata Kak Yanti untuk kanak-kanak prasekolah nyanyikan pada waktu pembelajaran bahasa inggeris..ak terus bergegas ke makmal komputer, mencari lirik untuk lagu yang amat comel ini...sementara mencari terjumpa sebuah video..wah..comel..tegok 10 kali pun x boring...nak tengok??layanzzzzzzzzzzzzz........

video













Tuesday, November 18, 2008

Inside Story...

0 Kata Mereka
Aloha sume...

Ni nak share vclip neh..x penah taw pn group neh..Monday Kiz...juz a few week ago br taw grup neh coz cari vclip Dong Wook (Bye Bye Bye)..N apa y ak taw salah sorang ahli kumpulan neh (Kim Min Soo, 23) terbunuh dalam kemalangan jln raya September lepas... Dalam 6 bulan pas release album dowang... Pape pun lagu2 dorang not bad..okay la..aku bley ckap coz dalam vclip neh ader lyric english..so taw la kan sket2 maknenyer..hehe...ak ni bkan taw ngat...sarangahaeyo, annyohaesayo, miyane, chuasammida, kiutta, kamsamida n sket2 ak taw la..tp grup neh banyak lagu jiwa kaco n patah hati la..ahakz..hak3...tp ak suke music die..lg2 lagu Bye Bye Bye (Intro)..aceli this d second vclip ak tgok pas Dong Wook nyer (Bye Bye Bye)..nanti ada ms ak upload y Dong Wook nyer lak ek..hehe..y tu lg besh sebab ada Dong Wook oppa...ahakz

Pape pun layan y ni dulu...


video

video

video


Friday, November 14, 2008

OST That Man's Book, Page 198

0 Kata Mereka
Special utk korang..gambar2 dr filem baru Dong wook ngan Eugene...Ngan vclip OST..Watching You







video


LAYANZZZZZ!!!!

Ader gak yg tulis tjuk cite neh heartbreak library..sape2 yg taw tlg roger ek..hehe

That Man's Book, 198 Pieces

0 Kata Mereka
Hallo...

Muvie baru dr aktor korea kegemaran ak..Lee Dong Wook (My Girl)... heroin citer neh Eugene (Wonderful Life)...Huhu..x tgok lagi..br release 23 Okt ari tu kat Korea..Ni last muvie Dong Wook b4 his temporarily saying bye-bye for army...adoi..papepun..gud luck bro..

Kat bawah neh trailer citer neh...sape2 yg dpat full muvie neh roger taw..thanx...


video

Monday, November 10, 2008

Mendengar dan Menghayati

1 Kata Mereka

Muzik…Lagu…Irama…Tiga perkara yang mungkin sama bagi pandangan sebelah pihak…Mungkin sebelah pihak lagi menyatakan tidak…Apa2 sajalah…

Namun biasa yang aku temui…Mereka lebih suka mendengar daripada menghayati…Acap kali aku disuakan lagu2 yang teman2 dengari… ‘Pae, best lagu ni’… Aku mendengar…Hurm…Biasa sahaja… Liriknya juga biasa… Klise… Mungkin…

Tidak mudah untuk aku menyukai sesebuah lagu… Aku bukan hanya mendengar… Namun sesebuah lagu itu harus bisa masuk ke dalam jiwa dan hati… Aku bukan arif tentang muzik.. Memegang gitar pun mungkin hanya sekali.. Itu pun gitar ‘kapok’..hehe… Drum??? Mungkin hanya baldi atau sekurang-kurangnya kompang ketika aku di sekolah dahulu… hik2.. Nota2 muzik juga hanya Klef Trebel yang aku ingat hingga kini… Kod muzik??? Jauh sekali… Namun aku suka menghayati lirik dan bait2 sesebuah lagu…

Jika sekeping gambar bisa menceritakan seribu satu kisah… Sebuah lagu juga mempunyai kisahnya tersendiri… Kisah yang mungkin aku pernah alami… Atau mungkin akan aku alami… Apa pun padaku, sebuah lagu bukan hanya untuk didengari..Tapi untuk dihayati…

Ceritera Dan Teman

0 Kata Mereka
Aku hilang….hilang punca…ke mana semua idea…semua karakter…aku sendiri kurang pasti…mataku merenung siling…merenung pada kipas yang dari tadi menghiburkan kesunyian hati…fikiran melayang teringatkan rakan seperjuangan…

Selama ini mereka seperti cerita dalam hidupku…segala pengalaman bersama mereka aku kutip dan aku jadikan sebuah cerita menarik di atas kertas…ku coretkan segala yang indah…yang pahit aku jadikan konflik…sebuah cerita harus ada konflik…kerana cerita itu adalah sebuah kehidupan…

Lama tidak bertemu aku ketandusan idea untuk berkarya…tiba-tiba tersenyum sendiri..terkenangkan skrip Adlin Aman Ramli dalam drama “Orang Minyak Naik Minyak”…. ‘Nak berkarya melukis la weh’…Hehe…itu akan aku lakukan jika tanganku ini lemah gemalai..mencanting apa sahaja pasti berkesan…biarpun dikatakan abstrak…namun aku bukan insan seperti itu..

Bersama teman2… aku mengutip seribu satu cerita.. lalu aku olah menjadi sebuah jalan cerita yang aku tokok tambah.. lebih-lebih lagi kisah cinta mereka..aku??? Buku kisah cintaku masih belum bertulis…masih tersimpan tidak dibuka…kerana belum ada ceritera yang hendak dicoretkan tentang kisah cintaku… Terima kasih juga pada teman2.. jika buka kerana kisah cinta mereka, tentu hingga kini novel “Milik Siapa Hati Ini” masih tidak bersambung… Masakan tidak..Aku tidak punya idea untuk Haikal melamar Atisya.. Huh…berbulan-bulan aku tinggalkan novel itu.. Alhamdulillah siap juga…

Kisah keluarga….aku bisa menulis apa sahaja.. Alhamdulillah aku punya keluarga yang boleh ku kira bahagia..walau hanya keluarga kecil… dari teman2 juga aku kutip cerita keluarga… bukan semua bernasib baik… kisah kepincangan keluarga ku ambil sebagai iktibar dan aku kongsi melalui penceritaanku di dalam karya-karya ku…Walau hanya karya picisan..Namun aku puas kerana ia hasil tulisanku sendiri…
Buat teman2…Semoga kalian berjaya dalam apa jua bidang…Terima kasih buat semua ceritera yang kalian kongsikan..Aku bukan sahabat yang bisa menjadi kaunselor..Namun selagi mampu akan ku hulurkan tangan untuk membantu…Ceritera kalian dan pengalaman menjadikan aku lebih matang.. Terima Kasih Teman…

Sesuatu Yang Tak Pasti...

0 Kata Mereka

Tiba-tiba langkahku terhenti
Sejuta tangan telah menahanku
Inginku maki mereka berkata
Tak perlu kau berlalri
Mengejar mimpi yang tak pasti
Hari ini juga mimpi
Maka biarkan ia datang
Di hatimu..

Dalam hidup ini kita sering mengharap dan mengejar sesuatu yang tak pasti…Sesutau yang belum tentu milik kita..sesuatu yang belum tentu wujud..sesuatu yang belum tentu akan terjadi…

Dalam mengejar sesuatu yang tidak pasti itu kita terlupa…di sekeliling kita sebenarnya sudah ada segala-galanya…Cuma….Cuma kita yang tidak menyedari….jauh sekali menghargai…

Sesuatu yang telah berlaku pasti akan dikesali…memaki hamun diri sendiri dan adakalanya kesilapan diletakkan di bahu orang lain…kerana keegoan enggan mengakui kekhilafan….Hati dan minda tertutup kerana penyesalan yang tak berkesudahan…penyesalan yang tidak diiringi cobaan membaiki diri…

Tetapi itulah manusia…ya…aku manusia…insan….aku tetap mencari sesuatu yang tak pasti…apa??..huh..aku sendiri kabur….apa aku akan bertemu dengan ‘sesuatu’ itu???

- Adakalanya kita akan menghargai sesuatu itu apabila ia sudah pergi dan hilang dari pandangan…..walau yang hilang pasti berganti namun yang mengganti belum tentu sebaik yang hilang-

Sunday, November 9, 2008

Kenangan Terindah

0 Kata Mereka

KAU ADA DIA


Sudah lama ku memendam rasa

Cinta di dalam dada

Namun tidak pula bersuara

Karena takut kecewa


Ku tunggu waktu yang lebih baik

Untuk langkah pertama

Jauh dari apa yang ku kira

Hatimu ada yang punya


Di dalam mimpi kita berdua

Mesra bersama dilamun cinta

O tetapi kenyataannya aku sedar

Kau ada dia


Mungkin juga semuanya salahku

Terlalu mengharapkan cinta

Tapi sepi yang merasuk kalbu

Membawa angan melayang



Kalau baca betol2 lirik lagu nie memang kena la ngan aku suatu ketika dulu..cewah..suatu ketika dulu tuh..Kire masa mude2 dulu la..masa tengah2 cari erti hidop…erti chenta..erti apa2 je la yang tak de dalam kamus dewan edisi ke sembilan puluh lapan ratus pun…Masa memule nak suke suki ngan org neh..Suke la..belom chenta la..admire la snang cite..tak penah cakap pun ngan mamat neh..Sebaya la..tapi masa ak knal die..ak taw die..die memang single lar..aku pun xtend je la kan..xtend je rs dlam jiwa muda ms tuh..chewah..masa tuh baru nak masuk 2nd sem..giler..x nak ar chentan2 neh..baek aku chentan ngan katak, kelawar, herbs..ngan pape je la yang ada kaitan ngan aku ms tuh..ak xtend lame gak ar..masuk 2nd year…bulan 3…ak ingat beb ak dpat taw die baru je kapel..masa tuh sume member menyumpah..padan muke..extend la lagik..sape suruh..pape pun ‘gua rilek’ (pinjam ayat nabil jap)…tak ke mana la kalo frust pun kan..bukan chenta pun..admir e jerk..ahakz..tp lame gak rupenyer aku ‘terduduk’..(tp x de ar sampai kantoi paper macam sorang lecturer aku 2 kan..ahakz..jangan marah aaa….)…adoyai..padan muke aku…sampai dah abes…cukup 3 tahun aku belajar…aku kije jap..masa tuh Alhamdulillah..sume rasa tuh dh x de..walaupon kekadang teringat gak kan..tipu ar tak teringat kan?? Aku teruskan life aku cr kije..die ngan life die..Aku dengar die further master..kat ne ak x taw.. Neway..Gud luck utk die… “Gue udah capek dan gue harap kalo dia bisa bahagia hingga akhir hayat…”

“Bagiku terlalu indah setiap detik ‘mengenangmu’

Rela akhirnya ku terluka dariku hidup tanpa kenal cintamu”

-Seribu kenangan-

Sunday, November 2, 2008

Perkhemahan Unit Beruniform SKLM 2008

2 Kata Mereka
Malam ni mengantuk sikit...tambah ngan sakit badan...2 malam tdo khemah..bukan tak bese..ms blaja dl pun slalu gak camping...tp dh lame x cmping...agaknye keras ngat kot tanah padang SKLM tuh..hehe

1st day je ak dh kerah tenaga wat gajet...hurm...tumpo jugok le teman....dh lupe care2 ngikat gajet blajo ms skola dl..neway...kire ulangkaji la ni..ahaks..

Malam tu pulun wat banner kump la..x psal2 tgn yg keras cam kayu jati neh leh melukis gambo rajawali walaupun idok ler secantik rajawali yg sebenonyer...tapi..teman pusa ati coz banner tuh dpat nombo 1..ahaks..jgn tdak2 hasil kreativiti teman neh..hik2...

Hurm..nk tdo probelm sket..memule ckap ckg2 pmpuan leh tdo dlm mkmal komp...teman berdue je..y lain ad bwak fmly tdo dlam blk msg2...nsb baek ada prasekolah tmpat mndi n salin bj...tup2 malam tuh ckgu2 laki ckap dorang nk tdo mkmal komp..aik??ak igt ckgu2 laki tdo khemah...hurm..ak x bnyak karenah..walaupun ader lg 1 blik dlam mkmal komp. 2..ak lbey snang pilih khemah..best, sejuk, tenang..lgpn leh tgok2 dak2 y dlam khemah tuh...thanx kak ani for d tent..hehe

2nd day ari plg memenatkan..pg2 bgun..tlg member lead aerobic...warm up sket then pulun chicken dance jer..ahaks..teringat zman2 PKN dulu..hehe...
Selesai breaksfast, pulun hias khemah n touch up b4 judgest dtg check...hrap2 x hujan...then pertandingan kawad kaki..hurm...puteri islam mnang..pengakap, change ur uniform to pink 'karer' la..ahakz...

then jungle terkking..huh..ak mmg x pnah ltak harapan la..dgn dak grup ak y x seberape nk xtive..atau dgn kate lainnyer pasif..but..quite impressed, rajawali b d first group..ahaks...Congrats2...

Ptang pert memasak lakz...hurm..bhan asas mi kuning..hurm..boring la mi goreng bese jer...tkar cket..menu kitorang 'Mi Goreng Black pepper Biarlah Rahsia'..ahakz...minuman..teh hijau BOH..hurm..not bad..3rd place...hehe..

Mlam kebudayaan y hampeh..persembahan???bley la...Group Rajawali mmg down la..huhu..sume malu2..nyampes..x sporting lgsg..pape pun ok la..at least x la last group..ehek

3.30 pg ujan trun..kecoh dak2 masuk pndah masuk kelas...ak n miza maintain lagi tdo dlam kemah..mlas nk gerak....ngantok giler...kol 5 hujan mkin lbat...air dh masuk khemah...blah ar...tdo bilik gr..haha..pape jer la...

Pg2 x de aerobic...ak n miza smbg tdo..huahaha..pastu g breakfast..fulamak..ns goreng nogori..podeh mak aih....pas mkan baek punyer perot ak mragam...

Gubahan..no idea..hantam sajalah...at last jd gak la..walaupon x monang..hehe..

Kol 1130 settle sume..senin cuti peristiwa....ak x kesah ct ke tak..ak mmg cuti pun..hak3...

papepun thanx to all student..kak sue my partner...GB...all teachers..thanx a lot for a wonderful wiken...

.::Solat::.