Kamsahamida... =)

Sunday, August 29, 2010

~Kereta Idaman~


Hai...salam 19 Ramadhan
Sedang menghitung hari untuk pulang ke Semenanjung
6 days to go... hoyeahhhh

Baru2 ni aku ada story pasal aku dah dapat lesen kan?
So, macam biasa
Bila dah ada lesen, mula la pasang angan-angan nak berkereta
Hehehehe..

Kereta idaman aku dari dulu
HONDA CITY

Kete Idaman Saye... =D

Semalam dah google harga pasaran Malaysia
kat page HONDA

Kalo tengok harga Semenanjung dengan Miri/Sibu
Bezanya dalam RM 500
Harga sebenar RM 85 +++

Sekali aku usha untuk harga Labuan
Masa aku belajar kat Labuan
Aku memang teruja tengok pensyarah-pensyarah muda yang baru kerja
Pakai kereta import
Then aku tau harga kat Labuan dan Langkawi lebih murah berbanding di negeri-negeri lain

So,
Semalam aku google
Perghhhhh
Aku ingat beza sikit-sikit je
almost 30 +++ gak la beza harga
Harga HONDA CITY kalau kat Labuan
Rm58 +++
Haa
Murah kan?????

Dan pada masa itu jugak aku teruja
Nak mintak tukar posting ke Labuan...

Hahahahahaha~

So,
Kata orang kalau kita mahukan sesuatu
Kita kena berusaha dan berkorban
Mulai sekarang nak mula menyimpan
Untuk kereta idaman

Hehehehehe..

5 Kata Mereka:

Cik Miza said...

langkawi ngn labuan mmg la murah... kan dorang xd duty tax. even da beli kat sane, nak bawak tanah besar still kene tax.. pastu no plat pn x syok. so cane???
ape2 pn wish semoga impian jadi kenyataan..

sharifah fateha syed idris shahbudin al haj said...

keta bapak eden ni.

.::F.A.I.Z.A.H::. said...

cik miza: hehehe... yup.. masa plat labuan LA dl best la..skang dh LC ek? mcm mane pon, kna kumpul duit.. x dpt kete idaman, kete laen pon jd la.. T_T

teha: siyes??? nak tompang... hahahaha

F. Hanim M. said...

skang dah LD...huhuhu

.::F.A.I.Z.A.H::. said...

LD..lahad datu..heee

.::Solat::.