Kamsahamida... =)

Thursday, January 14, 2010

.::Panggilan Borneo::.

Alhamdulillah
Catatan permulaan yang indah ku kira untuk tahun 2010
Apabila satu impian jadi nyata
Nak posting ke Borneo..tak kisah la Sabah ke Sarawak ke
Bumi Kenyalang tempat dituju

Macam-macam perasaan
Gembira, teruja, nebes, sedih, risau, bingung a.k.a bengong...hahaha
Macam-macam respon juga yang diterima
Ada yang wish tahniah, ada yang menangis, ada yang terkedu....erk?
Macam-macam pesanan dan nasihat aku dapat
"Pegi sana jangan kawen ngan orang sana lak" (pesanan yang paling tinggi rating die...kui3)

Reaksi ayah nampak bersahaja..depan aku jer..
Masa mula2 bagitahu tu, nampak la die terkejut
Coz before this Pak Ndak dah check nama aku kat JPN Sarawak, tapi takde
Dah lega dah die
Tetibe.... dapat lak kan

"Kalau tak pergi tak bole?" kata ayah pada mak. Mak senyum. Mak nampak cool tapi taw ler dalam ati die risau...

Aku jawab
"Ala, before this blajo kat Labuan okey jer...Pulau lagi.. Tak de sape2 lagi.. Sarawak neh Pak Ndak ade..lagi pon pegi ramai2..Labuan dulu sorang2 jerk"

Reaksi tok plak...

SMS dari Tok Ayah: "Mak Tok ang menanges, kata dia jaoh"

Alasan yang sama seperti di atas aku bagi...

Reaksi teman paling akrab..

Alin: x do kato2 dah...diam trus... amek tuala kecik warna kuning... sob3.. :p

Diyana: Baru jer dpt spent tyme together.. dh kna gi jauh lak

Salwa: "Pae....kita benci sarawak".. erk? huhuhuhu

Teman2 lain banyak yang bagi kata sokongan...Terima kasih..

Apa2 pun...doa kalian jadi penguat semangat.. Insya Allah..selagi niat berada di landasan yang diredhai Allah, diri akan sentiasa terpelihara...

Sarawak, aku datang.... =)

5 Kata Mereka:

F. Hanim M. said...

reaksi aku:

"wahhhh..ada kawan...boleh aku pegi umah pak ndak ko jugak?hehehe..."

welcome, pae...
cuti2 nnt ade gaji kite jalan2 eh.

Helang Hijau said...

selamat bertugas r kat pae.. duk pulau borneo yg besor gabak tu.. hahahaa.....

.::F.A.I.Z.A.H::. said...

anim: hehe...no prob..umah pak ndak aku 3km je dr bandar kuching..die pon cekgu gak

zaki: tenkiu...datang2 le melawat yerk..hehe

F. Hanim M. said...

tp kan pae...
aku nk pi kuching tu sama je ongkos mcm balik smenanjung..
huhu..

.::F.A.I.Z.A.H::. said...

anim: ye ker? adesss....balik smenanung lg bgus yerk..huhu

.::Solat::.