Kamsahamida... =)

Friday, November 27, 2009

.::Aidiladha Yang Sempoi::.

Salam Aidiladha....

Amacam dengan sambutan Aidiladha korang??? Hee...macam2 kisah kan??

Tahun ni Aidiladha paling sempoi skali sepanjang 23 tahun aku hidup kat dunia ni..Alhamdulillah..hehe

Lebih sempoi daripada aku raya sorang2 mase parent kat Sabah dulu...
Lebih sempoi daripada aku raya ngan member2 mase kat Terengganu dulu...
And sempoi daripada kau beraya masa baru lepas sehari turun dari Gunung Kinabalu dulu..dengan kaki n pinggang yang rasa macam dah nk tercabut dh..hehehe

A day before raya, aku n mak wat ketupat palas..hehe..walaupun nak beraya kat Johor, but tok Johor suke makan ketupat palas neh..Memang sodap pon..

Sampai umah tok malam Jumaat, hurm.... Sunyi.. Yang lain sume balik umah mentua..dah terbalik pulak jadual beraya famili aku ngan famili2 yang lain..aidilfitri dulu dorang sume dh balik Johor.. So, juz family aku ngan Mak Dut yg mmg dduk dekat ngan umah tok..hehe.. And Pak Su aku yang tah bile nk kawen tu..kui.. Nasib bek ade 2 org kazen ada kat umah tok..memeriahkan suasana..walaupun 2 org, mcm 20 org...bising yg amat..lagi2 bab berebut remote ngan Pak Su..haishh..hehe

Pagi raya... Nasi impit n kuah lodeh.. Kuah kacang.. No kueh raya...sempoi je kan??

Part paling x besh... Kol 830 pagi aku dah tergolek balik atas katil sampai kol 1045 pg.. oit2..bukan sebab kenyang makan ketupat n nasi impit... 'Sakit kepala mengganggu mud raya saiye'...hehehe... Bese la... 2 hari menahan sakit, ku telan jugak ubat tahan sakit tuh.. feeling better after bangun tido..hee.. Petang ziarah family Mak Long kat Keratong 1... Alhamdulillah, Pak Long dh beransur sehat.. Insya Allah akan operate mata Januari depan..semoga sume berjalan lancar nanti..

Hurm.. Then, gerak balik cepat.. Mak takot terlepas Nur Kasih last episode..hehehe... B4 balik, singgah solat kat masjid Rompin.. and ade sumthing yg menakutkan n tak berkenan btol berlaku kat masjid tuh..hurm..aku cite next post ler..hehehe...

Pape pun... selamat Hari Raya Aidiladha buat semua... Semoga segala pengorbanan yang dilakukan mendapat keredhaan dari Allah...

3 Kata Mereka:

husna said...

selamat..hari raya juga....aku pun simlpe kali nie....sbbnya...esok la agak teruk...nak uruskan majlis pertunangan.....

F. Hanim M. said...

ala...lepak r...

kt kampung aku raya aji ni bese2 je..
dari pagi aku pakai tshirt n suar kotak2 je..haha

pastu tengahari pi jalan2 window shopping n beli brg dapur...

rilek kan?ahaha

.::F.A.I.Z.A.H::. said...

hunsa: mcm aku dl ler...rye aji..x de air.. then uruskan lak pertunangan abang aku..hehe.. harap2 mjlis pertunangan berjalan lancar k..

anim: hahaha...sempoi2... ak pnah wat skali tp rye aidilfitri..adoyai..dh tue2 neh..mud raye pon x seberape dh..hehe

.::Solat::.