Kamsahamida... =)

Thursday, June 3, 2010

~Senyum Sokmolah~

Pagi tadi aku ngan adek aku ke Mersing.. Nak buat International Passport... Before nie dah pernah pegi wat Dokumen Perjalanan Terhad masa nak posting Sarawak dulu... Bila dah posting sana kawan2 ajak jalan2 Brunei, so pikir baik wat passport trus.. Lagi pun dah murah skarang.. RM100 untuk 2 tahun, RM300 untuk 5 tahun... Lagi pun ada gak plan2 nk jalan Australia neh.. hehe

Yang aku paling suka sekali kat Pejabat Imigresen Mersing ni, pekerja2 dia ramah dan senyum sokmo bak kata orang Terengganu... Masuk2 je aku terus pergi kaunter pertanyaan.. Dia tanya gamba dan salinan IC.. Aku plak bley lupe salinan IC.. So, keluar balik gi fotostat IC... Then balik semula...

Lagi satu, pekerja2 die cekap n cepat... Imigresen beri jaminan siap 1 jam selepas buat bayaran.. Tepat2 1 jam siap.. aku bayar kol 11.06... aku dapat kol 12.06 minit... (^_^)v

Settle je sume aku balik umah dengan muke yang senang ati.. Bukan selalu kuar dr pejabat kerajaan ngan muke puas ati macam tu...

So, kawan2 nk gi wat paspot, gi ler imigresen Mersing yer... hehehe

2 Kata Mereka:

F. Hanim M. said...

kalau la mersing tu 30minit je dari umah aku.....

.::F.A.I.Z.A.H::. said...

anim:ngeeehehehehehehehe

.::Solat::.